Вибір обладнання для шокової заморозки ягід

Шокова заморозка - вірний і найефективніший спосіб зберегти ягоди свіжими надовго. Заводи з переробки смородини, чорниці, ожини, малини постійно застосовують обладнання, що працює за таким принципом. Шокова заморозка передбачає миттєве охолодження сировини при температурі від -20 до -30. Холодильна автоматика забезпечує швидку обробку. Вибрати, встановити і налаштувати відповідне обладнання для ягідних виробництв зможуть фахівці ТОВ «Компанія Холод».

Промислові лінії для заморозки ягід

Промислова лінія являє собою автоматичне обладнання для поетапного охолодження. Воно за кілька годин справляється з величезними кількостями суниці, чорниці та інших ягід. Виробляє дуже швидку обробку цілих тонн продукту. Установка такої лінії потрібна для великих промислових підприємств. На масштабному виробництві вона дозволить звести до мінімуму ризики пошкодження ягід і значно знизити ймовірність зростання, поширення шкідливих бактерій. Автоматична лінія складається з флюідізаціонних тунелів, колискових конструкцій і конвеєрних камер. Саму конструкцію формують з каркаса з ізоляційним шаром, внутрішніми сполучними панелями і іншими деталями.

Устаткування для шокової заморозки ягід універсально. Його можна використовувати і для інших цілей. Наприклад, воно дозволить оперативно заморозити партії грибів, нарізаних або цілих свіжих овочів, готових напівфабрикатів. Для створення лінії шокової заморозки необхідні термоізольовані камери, конвеєр з пластинами з перфорацією, випаровувач, напірна вентиляційна установка, автоматизована панель управління.

Інше обладнання для шокової заморозки

Крім автоматичних ліній, з такими функціями можуть справлятися і інші установки. наприклад:

  • Камери шокової заморозки. Вони бувають комерційними і промисловими. Останні призначені для великих обсягів, популярні і серед тих, хто вирощує ягідні врожаї.
  • Шафи шокової заморозки. Підходять для зберігання свіжих ягід, овочів та інших страв у вигляді заготовок.
  • Апарати шокової заморозки. Працюють за рахунок створення інтенсивного повітряного потоку, застосовуються в кафе і ресторанах.

Замовити розрахунок і виготовлення обладнання коштує в ТОВ «Компанія Холод».