Установка торгівельного холодильного устаткування

Монтаж торгового холодильного оборудованияНа сьогоднішній день вже навіть неможливо уявити собі величезну безліч магазинів, супермаркетів і інших маркетів без холодильного устаткування. Це обов'язковий атрибут будь-якого продуктового магазина, навіть найменшого. Адже де ж ще зберігати продукти, що вимагають постійної низької температури, наприклад молочні продукти?

Проте, після покупки необхідно ще здійснити установку торгівельного холодильного устаткування. В принципі, тут немає нічого складного, але якщо ви неуверенни, що зробите все правильно – краще попросити майстра про допомогу. Майстер відрегулює ваше холодильне устаткування, щоб воно не хиталося і стояло рівно. Для цього майстер використовує спеціальний інструмент – рівень. Інколи ще для цього необхідна викрутка.

Окрім підбору рівня, необхідно ще встановити стек для води. Холодильне устаткування для супермаркетів передбачає стек в ємність з подальшим випаром, або відведення води по трубочці кудись в каналізацію. Зручніше, звичайно, випар. І цей підхід застосовується на більшості торгівельних холодильників.

Після всього вище перерахованого необхідно зробити ще одне – правильно встановити полички. І це не так просто, як може здатися з першого погляду. Адже полички кожна призначена для свого місця. Правильна установка поличок так само важлива, як і все інше, адже від цього залежить працездатність холодильного устаткування і зовнішній вигляд холодильника.

Ну і останнє, що необхідно зробити – включити ваше холодильне устаткування в розетку. І це теж може бути не так просто, адже рідко так буває, що розетка встановлена на стіні якраз там, де вона вам потрібна. Швидше за все доведеться протягувати подовжувач або викликати майстра-електрика, щоб встановив вам розетку там, де вона вам потрібна.

Холодильне устаткування для кіосків вмонтовується по тих же принципах, проте доведеться вирішувати проблему і розетки, і перевантаження силової лінії. Адже для кіосків часто обмежують максимальне навантаження на електромережу, зазвичай обмеження вистачає лише на освітлення і зарядку мобільного телефону. Тому можливо господареві кіоску доведеться домовлятися про електролінію з більшим дозволеним навантаженням за додаткову плату.

Холодильне устаткування для магазинів зазвичай планується і купується ще в час будівництва або капітального ремонту приміщення, тому всі розетки і стоки проектуються відразу, з врахуванням того яке устаткування де буде розташовано.

Незалежно від того, коли відбувається установка вашого холодильного устаткування (на завершуючому етапі будівництва магазина або коли магазин вже давно працює), ви завжди зможете звернутися до майстра його установки, який зробить все необхідне, щоб воно могло функціонувати конкретно в тому місці, яке ви вкажете. Не варто витрачати свій час і сили на самостійну установку, адже майстер все зробить якісно, красиво і в найкоротші терміни.

Після установки і запуску холодильного устаткування просто виставіть потрібну температуру і заповните холодильник товаром. І все, далі холодильник працює для вашого доходу. Ви можете використовувати устаткування на благо вашого магазина.

Монтаж торгівельного холодильного устаткування з центральним холодом складніший, адже для цього необхідно прокладати безліч холодильних комунікацій, наприклад фреонові канали, що сполучають компресори з холодильниками. Ціною таких складнощів досягається економія на ціні всього устаткування в цілому і на енерго-витратах під час роботи устаткування. Цей варіант доцільно застосовувати у великих магазинах.