ТОВ «Компанія Холод» має достатній досвід в монтажі обладнання шок-камер. На сьогоднішній день ми вже допомогли кільком українським підприємствам побудувати шокові камери заморозки і тепер вони успішно розвивають свій бізнес, рахуючи дивіденди від вкладених інвестицій. Основні споживачі заморожених хлібобулочних напівфабрикатів – це підприємства, цеха по виробництву продуктів харчування для подальшої їх реалізації в роздрібній мережі громадського харчування: стріт-фуди, ресторани, кафе, супермаркети, рідше це приватні покупці.
Заморожування хліба, булочок, тортів та інших кондитерських і хлібобулочних виробів – свіжий напрямок у бізнесі. У деяких успішних країнах ринок заморожених хлібобулочних виробів становить до 60% загального обороту. В Україні вже практикується заморожування тортів і кондитерських виробів, а деякі пекарні заморожують хліб. Але із-за значних вкладень коштів у цей напрямок, розвиток йде повільно, хоча фахівці великих хлібозаводів та кондитерських підприємств з перспективою дивляться на перехід до виробництва заморожених виробів.
Перехід на шокову заморозку хліба має на увазі під собою різницю витрат на збільшення собівартості на заморожування і зберігання, але при цьому зменшення витрат по:
- поверненню продукції;
- терміну зберігання (який був би коротким, у разі не заморозки хліба);
- коливань попиту на товар;
- логістики.
Сьогодні виробництво заморожених кондитерських виробів стрімко набирає популярність. Вже з 70-х років у Європі з'явилися перші заморожені торти і зростання розвитку бізнесу по заморозці швидко став набирати оберти.
Прогнозуючи збільшення попиту на заморожені булочки, тістечка, торти наша компанія постійно досліджує і вдосконалює обладнання для шокової заморозки. Ми регулярно беремо участь у семінарах та виставках, рекламуємо наших замовників і клієнтів.
Крім шокової заморозки булочок і хліба, можна заморожувати напівфабрикати. До готових виробів для заморозки відносяться і невеликі штучні вироби, наприклад, житні або пшеничні булочки зі всілякими домішками; багети з наповнювачами і т. п. Таку продукцію досить просто розігріти. Дуже часто камери шокового заморожування використовують для піц, сосисок у тісті, коржів, хачапурі, тортів, тістечок, листкового тіста, штруделів, круасанів, печива, пончиків, і т. д. Як бачите, сотні найменувань продукції можна заморожувати.