Особливості використання промислового холодильного обладнання в літній сезон

Особливості використання промислового холодильного обладнання в літній сезон

Літній сезон - це пора підвищених навантажень на промислове холодильне обладнання. Без нього не обходиться робота великих пунктів громадського харчування, звичайних магазинів, гіпермаркетів, і харчових підприємств.

Великогабаритні морозильні камери охолоджують різні продукти, зберігаючи їх в ідеальному стані придатному до вживання. Завдяки спеціальній техніці, швидкопсувні: молоко, овочі, ягоди, фрукти, м'ясо та риба, а також різні напівфабрикати зберігаються при стабільній температурі незалежно від показників градусника в приміщенні і на вулиці.

Непередбачені поломки промислових холодильників в розпал спеки

Тривала, безперебійна робота на високих потужностях призводить холодильне обладнання до частих поломок. Виходять з ладу окремі деталі, а також дороге програмне забезпечення.

Складні механізми не справляються з підвищеним навантаженням, через неправильну закладки морозильних камер, яка викликає порушення внутрішньої циркуляції повітря. В наслідок забруднення зовнішніх технічних вузлів пилом або тополиним пухом. А також через звичайного перегріву двигунів.

Крім цього винуватцями несправності може стати обслуговуючий персонал, що не дотримується правил експлуатації холодильників. Неакуратне, халатне поводження з технікою провокує неправильну роботу агрегатів, їх постійну поломку і подальший дорогий ремонт.

Грамотна експлуатація промислових холодильників в період активного використання

Щоб уникнути неприємного сюрпризу і запобігти простої промислового холодильного обладнання під час ремонтних робіт, а також виключити ситуації призводять до псування продуктів, потрібно дотримуватися таких правил:

  • Необхідно провести попередній, ретельний технічний огляд промислового холодильного обладнання. Усунути всі дрібні несправності, і по можливості замінити старі деталі, гарантійний термін експлуатації яких добігає кінця.
  • Слід детально проінструктувати персонал про технічні правила використання та побутового обслуговування обладнання, які прописані в інструкції від виробника.
  • Особливу увагу потрібно звернути на забезпечення оптимального температурного режиму в приміщеннях де встановлені промислові холодильники. При необхідності збільшити кількість кондиціонерів або вентиляторів, що охолоджують повітря.
  • Важливо строго стежити за параметрами завантаження. Заповнювати холодильники тільки до певного рівня, зазначеного в технічному паспорті.
  • Також необхідно забезпечувати регулярне побутове обслуговування агрегатів. Очищати & nbsp; від пилу і бруду конденсатора
  • Якщо є підозра на неправильну роботу окремих механізмів потрібно відразу звертатися до фахівців, які проведуть діагностику промислових холодильників і усунуть несправність. Це дозволить запобігти велику поломку і дорогий повномасштабний ремонт.

Оптимальна температура приміщень, в яких встановлено великогабаритне холодильне обладнання

Перевищення температурних параметрів може привести до перегріву двигунів або до підвищення конденсаційного тиску.

Уникнути перегріву в приміщенні допоможуть потужні кондиціонери, вбудовані вентилятори і додаткові штори з ПВХ на дверях. Останні скоротять надходження теплих повітряних мас з вулиці або з інших виробничих цехів, призупинять вихід прохолодного, примусово охолодженого повітря.

Що стосується морозильних камер встановлених на вулиці. Їх бажано розташувати під навісом, і забезпечити автономними вентиляторами, спрямованими на окремі робочі вузли. Таке облаштування знизить розігрів металу, і забезпечить циркуляцію повітря навіть в найсильнішу спеку.

Шокова заморозка продуктів в промислових морозильних камерах

Запорукою тривалого терміну зберігання різної продукції є правильна заморозка. Найбільш практичним і ефективним варіантом якої, стала - поетапна шокова обробка низькою температурою.

Процес такого виду заморозки включає в себе температурні впливи в різних режимах, що забезпечує плавний перехід з рідкого стану в твердий, і як наслідок максимальне збереження в продуктах корисних речовин.

Овочі, фрукти, зелень, заморожені в холодильній низькотемпературної машині, будуть виглядати набагато привабливіше ніж їх аналоги, оброблені традиційним способом. А це суттєво вплине на якість кінцевого продукту і терміни його реалізації.

Для проведення заморозки шокової підходять майже всі види продуктів харчування. Можна швидко заготовити великі партії м'ясних і рибних напівфабрикатів, овочевих і фруктових асорті, різних десертів і натуральних соків.

Для цього оптимальніше всього використовувати спеціальні скороморозильні установки. Сучасні апарати мають середні габарити, не займають багато площі. Забезпечують скорочення термінів робочих процесів, збільшують рентабельність виробничих і торгових підприємств.

Вигідна покупка і професійний монтаж холодильного обладнання

На нашому сайті ви можете замовити і купити різне види спеціального морозильного обладнання. Ми реалізуємо сучасні агрегати від перевірених виробників і окремі комплектуючі до них.

На додаток до цього наші фахівці здійснюють облаштування холодильних складів, проводять доставку агрегатів, забезпечують їх наладку і початковий запуск. На всі види товарів і послуг видається тривала сервісна гарантія, а підсумкова оплата покупок і монтажних робіт від нашої компанії набагато нижче ніж у конкурентів.

Зателефонуйте нам за багатоканальним телефоном якщо ви зацікавлені у вигідному комерційну співпрацю. Менеджери безкоштовно проконсультують вас з технічних питань, і невідкладно приймуть до роботи ваш персональний замовлення, що стосується покупки і установки надійних промислових холодильників і морозильних камер.