Морозильні установки призначені для тривалого зберігання замороженої продукції у свіжому вигляді. Вони універсальні, застосовуються для фруктів, овочів, м'яса та риби, напівфабрикатів, морепродуктів та інших продуктів харчування. Без них зараз не обходиться не один супермаркет, магазин чи торговий центр. Їх широко використовують також у комплекті з холодильними ящиками, вітринами, шафами.
Обладнання для морозильної камери на підприємстві призначене для глибокого заморожування та тривалого зберігання як продуктів харчування, так і напівфабрикатів. При зберіганні в таких умовах заморожена продукція довго залишається свіжою, не втрачає привабливого вигляду та зберігає всі споконвічні смакові якості. Такі установки потрібні на підприємствах харчової галузі, на складах продовольчих магазинів, супермаркетів, у ресторанах та барах.
Які види
Обладнання для морозильних камер відрізняється за габаритами, потужністю, комплектацією, режимами охолодження та заморозки, способами розморожування. В агрегатах встановлюються різні за продуктивністю вентилятори та компресори, а також є пристрої для контролю та управління, що дозволяють економити ресурси. Бажаючим купити морозильне обладнання пропонується кілька варіантів:
- централізовані системи. Дозволяють обслуговувати кілька складів із досягненням пікової потужності. Підходить для приміщень великої площі від 400 квадратів. Якщо квадратні метри складу обмежені, встановлюються спліт-системи з охолоджувачами, а компресори монтують ззовні;
- промислові моноблоки. Це обладнання, в конструкції якого присутні конденсатор, компресор та охолоджувач. Являє собою систему, повністю готову до встановлення та використання. Існують також бі-блоки, у складі яких присутні холодильні шафи та компресори з конденсаторами;
- промислові спліт-системи.
Якщо потрібно купити морозильну установку, необхідно керуватися її призначенням та характеристиками приміщення, в якому вона буде встановлена.
Сфера використання
Обладнання необхідне багатьом установам. Без нього не обходяться у торгівлі, де ведеться продаж заморожених та охолоджених продуктів харчування. Морозильна установка необхідна для магазинів, торгових центрів, супермаркетів, гіпермаркетів. Воно дозволить точно дотримуватися вимог щодо збереження свіжості та відмінного смаку продукції.
Морозильна установка для приміщення потрібна і на підприємствах, де займаються виробництвом, пакуванням, підготовкою продуктів харчування.
Як вибрати?
При покупці мають значення характеристики приміщення, де встановлюватиметься обладнання. Мають значення клас енергоспоживання, методи монтажу, обсяги. Морозильне обладнання зазвичай має великі габарити, тому його не вдається встановлювати у маленькі приміщення. Важливим є також температурний клас, тобто, діапазон роботи установки.
Ціна морозильного обладнання залежить від його індивідуальних робочих параметрів. Фахівці ТОВ «Компанія Холод» допоможуть правильно вибрати, встановити та налаштувати морозильні установки, проведуть профілактичне обслуговування та ремонт.