Випробування камери РГС на герметичність

При введенні в експлуатацію камери для збереження плодоовочевої продукції вимагається перевіряти її на герметичність..

Один із способів називається конвективний. Його принцип полягає в наступному. При герметично закритих дверях, створюємо підвищений тиск (140-250 Па). Тиск можна створити звичайним повітряним компресором. І засікаємо час, потрібний на досягнення цій одиниці тиску. Значення часу і є критерієм для розуміння якості газонепроникності. Цей діапазон часу від 10 до 70 хв. Все залежить від розміру камери.

На практиці використовують метод, при якому заміряють надмірне в камері через 30 мін, за умови, що при початку відліку часу тиск був 98,1 Па.

Якщо це значення:

  • вище 33,3Па (дуже добре)
  • від 9,8 до 33,3Па (добре)
  • - менше 9,8Па (погане)

При використанні цього методу запобіжні клапана і мішки вимагається перекрити.

Наступний спосіб називається дифузний метод контролю камери РГС. Він грунтується на контролі якості суміші. У охолодженій камері встановлюють, наприклад 15% двоокиси вуглецю (відповідно 6% кисню). І заміряють суміш в течії дня і ночі. Якщо після закінчення цього часу доля двоокису вуглецю зменшиться не більше 1%, а кисню, відповідно, зросте менше 0,25%, то газонепроникність задовільна.

Способи виявлення місць не герметичності камер РГС

Закрити щільно двері, вимкнути систему руху повітря від випарників, і створити надмірний тиск (98,1Па). Тепер можна приступити до пошуку місць витоку :

  1. Можна створити джерело диму в камері і побачити воно через місця розгерметизації зовні камери. Не рідко визначити щілині можна на слух, По полум'ю свічки, якщо піднести її до підозрілих місць. Коли місця приблизно визначені, то можна способом намилювання знайти їх точне місце.
  2. Місця ушкодження треба відремонтувати, якщо вони, внаслідок, механічних ушкоджень, а потім закласти щілини за допомогою спеціальних силиконов або мастик. І провести повторну перевірку.

Ці перевірки камер РГС вимагається проводити перед кожним початком сезону для усунення неприємностей в процесі зберігання.