Холодильні камери та склади

Холодильні камери та склади

Промислове холодильне обладнання - одне з головних складових успішного функціонування закладів різних сфер діяльності. Холодильні камери встановлюються в різних закладах:

  • громадського харчування (кафе, ресторани, бари);
  • складські приміщення;
  • супермаркети;
  • магазини і т.д.

Сфера використання

Промислове холодильне обладнання відрізняється широкою сферою застосування:

  • бари;
  • кафетерії;
  • ресторани;
  • піцерії;
  • столові;
  • підприємства з виробництва напівфабрикатів;
  • підприємства з переробки продуктів харчування.

Часто промислові холодильні камери можуть бути встановлені власниками котеджів, санаторіїв чи баз відпочинку, а також в приватних будинках. Такі камери відрізняються швидкою установкою, вони бувають низько- і середньотемпературних. Температура холодильних камер - від +7 до - 18 градусів Цельсія.

Конструкційні особливості

Промислова камера - це збірно-розбірних конструкція, що складається з сендвіч-панелей, які з'єднуються між собою спеціальними замками. Такі сендвіч-панелі легкі в монтажі, вони виготовляються з теплоізоляційного матеріалу, який покритий сталевими холоднокатаними листами гарячого цинкування.

Промислова холодильна камера складається з таких конструкцій:

  • Спліт-система;
  • моноблок;
  • комплект холодильних елементів (агрегат компресорно-конденсаторного типу, внутрішній блок пульт ДУ), що забезпечують певний режим холоду.

Типи промислових холодильних камер

Існує два типи промислових холодильних камер:

  • Стандартний тип холодильної камери являє собою камеру стандартного обсягу і розміру. Стандартні камери випускаються у великій кількості, так як мають величезний попит серед населення і підприємств громадського харчування.
  • Нестандартний тип холодильної камери відрізняються індивідуальними розмірами і обсягами. Такі камери виробляються виключно під замовлення, вони можуть бути з дверима різної конструкції: відкатна, орні або контейнерна.

Залежно від режиму температури для промислового застосування холодильні камери бувають двох типів:

  • низькотемпературні камери (від -5 до - 35);
  • середньотемпературні камери (від +14 до -5).
  • Також такі камери можуть бути оснащені системою заморозки, при якій харчові властивості продуктів харчування не втрачаються. За допомогою даної системи можна дуже швидко заморозити ті чи інші продукти і зберегти їх в такому стані до одного року.

Холодильні склади

За даними дослідників, ні в один історичний період люди не вживали таку кількість продуктів харчування, які до того часу, як вони потрапляють від виробника до споживача необхідно зберігати в особливих низькотемпературних умовах. Сучасне виробництво продуктів харчування має на увазі використання цілих холодильних приміщень і складів.

Що являє собою холодильний склад?

Холодильний склад - об'єкт складської нерухомості, де температурний режим складає від - 5 до +5 градусів Цельсія. Такі приміщення використовуються тільки для охолодження продуктів харчування, збільшуючи терміни їх придатності. На таких об'єктах товари зберігаються кілька днів.

Сьогодні існує величезна кількість продуктів харчування, які потребують легкого і поступовому охолодженні. До таких продуктів відносяться:

  • овочі;
  • фрукти;
  • продукти молочного виробництва;
  • консерви;
  • морепродукти;
  • риба;
  • м'ясо;
  • продукти дитячого харчування;
  • соки.

Також варто відзначити, що в таких умовах зберігається і велика кількість препаратів фармацевтичної промисловості.

Типи холодильних складів
\

Холодильні склади розрізняються за різними показниками:

  • площа;
  • вартість оренди;
  • по температурному режиму і т.д.

На сьогоднішній день найбільш популярною вважається класифікація по застосуванню холодильних складських приміщень:

  1. Холодильний склад з регульованою температурою. Такі приміщення оснащені холодильним обладнанням, яке дозволяє тримати встановлений температурний режим.
  2. Холодильний склад з нерегульованою температурою. Роль такого складського холодильного приміщення може грати цокольні площі. У такому приміщенні температура не піднімається вище + 5, що дозволяє зберігати продукти харчування, які можуть швидко зіпсуватися.

Купівля промислового холодильного обладнання

Придбати промислове холодильне обладнання можна як в зібраному стані, так і зі складанням і установкою на місці. Фахівці нашої компанії проконсультують і допоможуть зробити найбільш оптимальний варіант промислового холодильного обладнання або підібрати для використання холодильний склад.