• Будівництво складів з сендвіч-панелей
  • Промислове холодильне обладнання
  • Монтаж і обслуговування промислового холодильного обладнання
  • Холодильні агрегати. Продаж, монтаж і обслуговування 
  • Широкий асортимент автоматики для холодильного обладнання
  • Продаж і обслуговування холодильного торгового обладнання

Процес створення газового середовища для зберігання овочів

Меню
Регульоване газове середовище для зберігання овочів та фруктів Холодильні камери з регулюванням газового середовища Способи вирівнювання тиску в камері з РГС Випробування камери РГС на герметичність Процес створення газового середовища для зберігання овочів

Процес створення газового середовища для зберігання овочівВідразу після збору урожаю фруктів і завантаження їх в холодильну камеру тривалого схову з регулюванням газового середовища вимагається створити дві важливі умови: формування температури і газового середовища. Значення температури визначається виходячи з необхідних термінів, швидкості, і виду продукції. Після досягнення температури в камері починається процес створення газової суміші. Безліч способів визначається наявністю різного виду устаткування РГС : конвектори, скрубери, газогенератори, газоаналізатори, і так далі.

Формування кількості кисню

Один із способів зниження кількості кисню в камері тривалого схову плодоовочевої продукції відбувається за рахунок природного дихання продукції, що зберігається. Продукти, споживаючи кисень, виділяють воду, тепло і двоокис вуглецю. Інтенсивність дихання продукту впливає на швидкість зниження рівня кисню. Так само треба враховувати об'єм камери, коефіцієнт завантаження і інші чинники. Термін формування суміші тривалий. Наприклад, для набору 2-3% кисню в камері на 300 тонн яблук вимагається близько 20 діб. В даному випадку не рекомендується відкривати камеру, щоб не збільшувати цей термін.

Понизити вміст кисню можна також за допомогою конвекторів. Вони здатні знижувати долю кисню на 2-4% за 3 діб. Принцип роботи цього устаткування полягає в спалюванні вуглеводневого палива. Шляхом розкладання аміаку отримуємо водень, який з'єднується з киснем. Усе це відбувається у високому температурному режимі. Далі середовище, багате двоокисом вуглецю, охолоджується і, проходячи через абсорбер двоокису вуглецю, поступає в камеру. Таке устаткування зазвичай працює в замкнутому крузі, або з підмішуванням через каталізатор зовнішнього повітря.

В процесі зберігання фруктів або овочів вимагається підтримувати і вміст двоокису вуглецю. Для цього існують різні види апаратів, які називаються адсорберами або скруберами. Вони працюють за принципом фізичної адсорбції або хімічної абсорбції двоокису вуглецю.

Метод фізичної адсорбції

В даному випадку адсорбентами є активоване вугілля, цеоліт т.д. Їх продуктивність залежить від пористості, виду матеріалу і способу активації. Існують дві стадії роботи адсорбентів . Перша полягає в тому, що вибрана з камери атмосферна суміш проходить через адсорбент двоокису вуглецю, і знову впускають в камеру. Друга, стадія регенерації. У цій стадії крізь ємність з адсорбентом проходить зовнішнє повітря, відділяє СО2 і викидає її за межі холодильної камери.

Ці два режими працюють за часом. І проміжок часу між ними контролюється реле часу.