Холодильні камери та склади

Промислова холодильна камера – це приміщення або склад, де підтримується постійна температура.

ТОВ Компанія Холод будує холодильні склади і камери зберігання для промислових цілей. Це потужні, продуктивні установки, без яких не можуть обійтися багато підприємств і компаній. Вони присутні та активно застосовуються практично у всіх галузях промисловості. Таке обладнання для постійної роботи замовляють підприємства харчової і фармацевтичної галузі. Ці пристрої зустрічаються у всіх торгових центрах і супермаркетах, магазинах, складських приміщеннях, у тому числі, що належать до медицини і на хімічних підприємствах.

Промислова холодильна камера виробництва ТОВ Компанії Холод буде відповідати всім міжнародним вимогам і стандартам. Ми надійний і універсальний партнер, що надає повний комплекс послуг по проектуванню і виробництву холодильного обладнання.

Овощная холодильная камера от Компании ХолодМонтаж холодильной камеры

Призначення

Купити промислову холодильну камеру необхідно всім підприємствам, яким потрібна для різноманітної продукції підтримка певної температури. Так, холодильні камери для зберігання овочів і фруктів встановлюються в супермаркетах, магазинах, на складах ринків, оптових базах і компаній, що працюють у харчовій галузі. Там же встановлюються стаціонарні абомодульні холодильні камери для зберігання м'яса і не тількипро– ціна такого обладнання буде залежати від розмірів і робочих характеристик.

За призначенням окремо випускається холодильна камера для риби, для яблук, для зберігання квітів, фруктів і овочів. Характеристики моделей відрізняються, адже різні продукти вимагають різних умов зберігання та температурного режиму. Існують і моделі для напоїв – наприклад, холодильна камера для ресторану використовується при зберіганні пивних кег, розливного пива, солодких газованих напоїв, соків, коктейлів, різних видів алкоголю.

Які види

Сучасні холодильні камери поділяються на кілька різновидів. Для класифікації використовують різні робочі параметри, важливі при виборі обладнання. По температурному режиму, існуючі моделі поділяють на низько - і середньотемпературні.

Низькотемпературна холодильна камера призначена для зберігання або заморожування продуктів при температурі від -5 до -40. Вартість таких моделей зазвичай висока, так як вони робляться з дуже товстими стінками за рахунок більш щільного шару теплоізоляції. Для постійної температури в такому режимі їм потрібно багато енергії.

Холодильна середньотемпературна камера розрахована для підтримки всередині приміщення діапазону від -5 до +5. Її призначення більш широке, а вартість нижча, ніж низькотемпературної.

За призначенням бувають:

  • Камера для короткочасного зберігання. Зазвичай встановлюється в супермаркетах і продуктових магазинах, торгових залах, де потрібно забезпечити постійний запас продуктів на пару днів. Але важливо, щоб таке обладнання товари надходили з тією ж температурою, з якої будуть зберігатися.
  • Камера для тривалого зберігання. Такі установки використовуються на великих терміналах, комплексах, складах. Нерідко при роботі з ними передбачаються навантаження великого тоннажу. Бо це нерідко виробничі великі збірні холодильні камери. Комплектуються приміщеннями для працівників, стелажами, підвісними системами, під'їзними шляхами.
  • Холодильна камера з агрегатом для охолодження, заморожування. Відрізняється високою потужністю. Робота з таким обладнанням зазвичай циклічна, так як товар занурюється вивантажується, потім завантажується новий. До цієї категорії відноситься, наприклад, холодильна камера для зберігання м'яса – складируемый продукт може бути будь-яким.
  • Холодильна камера схову шокової заморозки. Припускають потужний, сильний спрямований потік повітря дуже низької температури. Необхідні для швидкого заморожування і кристалізації молекул води в продукті. Холодильне приміщення шокової заморозки зберігає всі смакові якості, корисні вітаміни і мінерали.

Важливо! Розрахунок холодильної потужності при продажу і встановлення холодильних камер завжди робиться індивідуально, за параметрами замовника. Щоб побудувати такий об'єкт, потрібно знати конструктивні особливості подібного обладнання, і розбиратися в тонкощах різних моделей устаткування і агрегатів.

Строительство холодильных складов Компания Холод

Будівництво

Для утеплення вже існуючої будівлі використовують напилення стін пінополіуретаном (рипор). Рипор – це поліуретанове покриття вже існуючих стін і стелі. Всередину задувається піна, яка потім застигає.

Пінополіуритан або полістирол є кращими термоізоляційними матеріалами для холодильних камер. Рідше пінопласт або мінеральна вата (з-за більшої теплопровідності доводиться брати товщі панелі).

Камери з сендвіч панелей

Модульні камери, переважно, мають невеликі розміри, тому підходять для магазинів, супермаркетів і невеликих виробництв. Вони виготовлені з сендвіч-панелей з готовими розмірами замками, що з'єднують панелі один з одним. В комплект також входить двері. Дані конструкції можна швидко зібрати й розібрати, що робить їх зручними під час переїзду.

Холодильні камери з сендвіч-панелейє самонесучими, їм не потрібні прив'язки до стін будівлі. Не менш важливий аспект-це швидкість і дешевизна монтажних робіт. Маленьку камеру від 10 до 200 м3 можна змонтувати за 1 день. З цього ж матеріалу роблять підлогу і холодильні двері.

Сендвіч панелі для холодильної камери дозволяють дотримуватися всі санітарні норми. Так як фарбований метал, стіни, підлога і стеля легко мити, щоб підтримувати обладнання в чистоті.

У пріоритеті – холодильна камера з сендвіч-панелей, ціна якої буде залежати від виконання.

Технічне завдання на будівництво камери

Температурний режим. Фахівці розрізняють середньотемпературні (від +5° до -5°) або низькотемпературні (від -5° до -40°) камери. У відповідності з температурним режимом і видом продукції визначається теплова навантаження, а також підбирається матеріал теплоізоляції. Наприклад, овочі, фрукти і деякі інші продукти при зберіганні виділяють тепло.

Це слід враховувати при проектуванні холодильного обладнання і виборі матеріалів. Адже, чим товще ізоляція, тим краще камера тримає тепло, і при цьому менш потужне обладнання знадобиться, яке буде споживати менше енергії. Однак слід враховувати, що від товщини ізоляції вартість всієї камери може зростати. Тільки правильно підібравши і розрахувавши товщину теплоізоляційних матеріалів, а також потужність обладнання можна прийти до «золотої середини» і заощадити ще на етапі будівництва.

Призначення.Існує кілька видів камер: дляохолодженняі заморожування, зберігання, дляшокової заморозки(тунелі) та ін Розглянемо кожен вид детальніше:

  • Камери, в які товар надходить з більш високо температурою в тілі і охолоджується до більш низької. Обладнання підтримує необхідний температурний режим, аж до -40°. Час охолодження становить до 24 годин, в залежності від завантаженості камери і розмірів продукції. Підходять для заморожування цілих продуктів або брикетированных. Особливість: камери повинні працювати в циклічному режимі, тобто з періодичним завантаженням і вивантаженням продуктів.
  • В камеру зберігання товар надходить з тією ж температурою, з якою він і повинен зберігатися. Камери для зберігання підтримують температурний режим до -25°. Продукти можуть зберігатися в них постійно. Найчастіше дані камери застосовують для зберігання ліків, квітів, фруктів і овочів, кондитерських та м'ясних виробів, морозива.
  • Тунелі або камери шокової заморозки. Особливість даних камер в дуже швидкому заморожуванні продуктів – всього 1-1,5 години. Такі заходи необхідні для того, щоб продукти не втратили свої смакові і корисні властивості. Швидка заморозка можлива, завдяки особливій конструкції камери.
  • Камери РГС (регульоване газове середовище). Особливість цих камер в герметичності, т. к. в них підтримується особливий склад повітря, концентрація СО2. Ідеально підходять для зберігання плодів. Саме в таких камерах «дихання» плодів сповільнюється, тому іноді їх можуть віднести до розряду «овочесховищ».

Обсяг завантаження товару, його тип і упаковка.Багато хто не звертають на цей пункт належної уваги, а якщо ви плануєте зберігати в камері коробки з швидко портящимися продуктами, то це потрібно заздалегідь обговорити з фахівцями, які будуть виробляти установку обладнання. Крім цього, має значення кількість продукції, вміщеній в камеру за один раз, або ж кількість товарообігу в добу «вивантаження-завантаження». Під «тип товару» маються на увазі особливі умови зберігання та охолодження: вологість, температура, особливості розміщення і багато іншого. На охолодження навіть впливає вид і тип упаковки.

Вид матеріалу для будівництва.На сьогоднішній день фахівці виділяють кілька видів матеріалів для будівництва:сендвіч-панелі, рипор і модульні камери. Сендвіч-панелі – це самонесучі конструкції, з яких можна побудувати окремо стояча будівля-холодильник. Зазвичай вони тришарові: метал по краях і посередині теплоізоляційний наповнювач. Розміри підбираються індивідуально, а кількість і розміри панелей прораховуються інженерами-проектувальниками.

При розрахунку холодильної камери з сендвіч панелі потрібно знати температуру і матеріал ізоляції, щоб визначити тепловтрати.

Вибір дверей для холодильних і морозильних камер також важливий. Особливу увагу потрібно звернути на термоізоляцію. Наприклад, мінусові двері мають по периметру гріючої частини коробки, щоб запобігти примерзання стулки до лудке (коробці). На сьогоднішній день існує кілька видів дверей: розстібні одностулкові, двостулкові розстібні, откатні (можна додатково оснастити електроприводом), герметичні для РГС. У кожній камері на двері повинна бути спеціальна ручка з системою аварійного виходу.

Даний механізм запобіжить замикання персоналу усередині холодильної камери. Також фахівці виділяють ПВХ завіси – штори з смуг силікону, що перешкоджають швидкому проникненню теплого повітря в камеру. Вони не тільки зберігають температуру всередині приміщення, але і дозволяють персоналу та транспорту безперешкодно проникати всередину. Вибір підлоги в низькотемпературних камерах. Тепла підлога необхідний для запобігання промерзання фундаменту і грунту.

Для замовника має значення ціна монтажу холодильної камери. Невелику до 200 м3 можна встановити за день. При розрахунку потрібно визначити тепловтрати, щоб знати, яка товщина теплоізоляції потрібна.

Перед початком будівництва замовник надає технічне завдання. З нього зрозумілі тип та характеристики обладнання, наприклад:

  • який матеріал буде використаний для теплоізоляції дверей, підлоги і стін;
  • необхідна температура всередині камери;
  • де буде знаходитися камера в приміщенні або на вулиці;
  • необхідні розміри;
  • призначення (зберігання, заморожування, інтенсивне охолодження, інше).

Після отримання технічного завдання фахівці проводять необхідні розрахунки і вибирають відповідний матеріал. Від індивідуальних характеристик і залежить ціна промислових холодильників.

Переваги

Стаціонарні професійні холодильні камери – обладнання, необхідне для багатьох підприємств. Це невід'ємна частина технологічного виробництва, що дозволяє:

  • економити на логістики;
  • зберігати якість товару;
  • розширювати виробничі потужності;
  • збільшувати асортимент продукції.

ТОВ Компанія Холод випускає довговічні і продуктивні установки різної потужності для будь-яких підприємств. Це універсальне обладнання, що підходить для вирішення більшості завдань по зберіганню продукції.

Холодильное хранилищемонтаж холодильных складов Компания Холод