• Будівництво складів з сендвіч-панелей
  • Промислове холодильне обладнання
  • Монтаж і обслуговування промислового холодильного обладнання
  • Холодильні агрегати. Продаж, монтаж і обслуговування 
  • Широкий асортимент автоматики для холодильного обладнання
  • Продаж і обслуговування холодильного торгового обладнання

Будівництво холодильних камер

ТОВ Компанія Холод є авторитетною організацією з монтажу холодильних і морозильних камер промислового та комерційного призначення. При будівництві холодильного складу ми в змозі вирішувати завдання в комплексі:Монтаж морозильної камери

  • підбір і постачання холодильного обладнання;
  • монтаж холодильного обладнання;
  • розрахунок і будівництво холодильних камер;
  • сервісне і гарантійне обслуговування.

Виконуючи роботи в комплексі, ми автоматично стаємо універсальним партнером для Замовника будь-якого рівня і завдань. Якщо потрібно швидко побудувати  якісну холодильну камеру, ми допоможемо Вам. Отримавши від Вас технічне завдання наші інженери швидко розрахують  тепловий баланс камери, або готового приміщення і підберуть матеріали для будівництва. Також  на основі отриманих даних про тепловий баланс  ми зробимо розрахунок холодильної потужності для підбору холодильного обладнання.
Технічне завдання на будівництво холодильної камери являє собою ряд питань, на які Замовник повинен дати відповідь перед початком розрахунку для підбору обладнання. Ось основні з них:

  • матеріал теплоізоляції камери;
  • температура всередині камери;
  • ізоляція підлоги, двері.де буде знаходитися холодильна камера;
  • всередині приміщення (треба розуміти яка температура буде навколо камери), або на вулиці (спека влітку);
  • розміри камери;
  • призначення (заморожування, зберігання, інтенсивне охолодження ... і т. д.).

Види холодильних камер

Всі камери поділяються на дві основні категорії по температурному режиму: низько - і середньотемпературні.

Низькотемпературні камери

Їх ще називають промислові морозильні камери призначені для зберігання або заморожування продуктів в низьких температурах ( -5...-40°C ). Такі камери за вартістю дорожче середньотемпературних за рахунок більш товстих стін теплоізоляції. Так само у них більша витрата електроенергії на підтримку температури.

Середньотемпературні камери

Розраховуються для підтримки температури всередині приміщення +15...-5°C.

Існують різні види холодильних і морозильних камер: за призначенням, типом виконання. За призначенням виділяють наступні види устаткування:

  • Камера для корткочасного зберігання

Використовується зазвичай у продуктових магазинах, супермаркетах, виробництвах для забезпечення безперебійного буфера запасів продуктів на 2-3 дні. Після чого склад оновлюється. Важливо, що б товар надходив з тією ж температурою, що і зберігається.

  • Камера для тривалого зберігання

Встановлюється переважно на великих підприємствах, складах, терміналах, комплексах. Для раціонального використання даних холодильних камер тривалого зберігання, вони будуються величезні, тоннаж завантаження може коливатися від 10т до 100 000т і більше. Вони можуть комплектуватися різного виду стелажними системами, рампами, під'їзними дорогами, облаштуванням приміщень для персоналу. Так само облаштовуються цехи по переробці та упаковці продукції.

  • Камери заморожування, охолодження

Підприємства по переробці м'яса часто використовують технологію заморожування або охолодження. М'ясо, риба, птиця, пельмені, а так само овочі і фрукти, привезені з поля. Особливість даного обладнання у великій холодильної потужності і циклічності роботи (завантаження — охолодження — вивантаження).

  • Камери шокової заморозки, шокового охолодження

Завдяки великій холодильній потужності і сильному спрямованому потоку низькотемпературного повітря відбувається швидке охолодження і кристалізація молекул води в продукті. Ця технологія дозволяє зберегти всі смакові якості, зовнішній вигляд і корисні мінерали і вітаміни без змін. Купити промислову камеру шокової заморозки неможливо, так як за технічним завданням індивідуально проводиться розрахунок холодильної потужності, а за вашими розмірами збирається. Будівництво камери шокової заморозки вимагає знань конструктивних особливостей будівництва як самої камери, так і підбору обладнання для інтенсивного охолодження.

Матеріали використовувані для холодильних і шокових камер різні, але основний матеріал, це сендвіч-панелі. Так само для утеплення вже існуючої будівлі використовують напилювання стін пінополіуретаном («рипор»). Але все ж сандвіч- панелі залишаються найкращим матеріалом. Він переважно складається з трьох шарів: по краях метал, а в середині пінополіуретан (ППУ). Холодильні камери з сендвіч-панелей є самонесучими, їм не потрібні прив'язки до стін будівлі. Фарбований метал дає чудову можливість для миття стін , стелі і підлоги, щоб підтримувати в чистоті і дотримувати санітарні норми. Не менш важливий аспект-це швидкість і дешевизна монтажних робіт. Маленьку камеру від 10 до 200 м3 можна змонтувати за 1 день. З цього ж матеріалу роблять підлогу і холодильні двері. Пінополіуритан або полістирол є кращими термоізоляційним матеріалом для холодильних камер. Рідше пінопласт або мінеральна вата (з-за більшої теплопровідності доводиться брати товщі панелі).
При розрахунку холодильної камери з сандвіч- панелей потрібно знати температуру і матеріал ізоляції, щоб визначити тепловтрати.

Холодильне сховище Поьудова холодильних сховищ компанія Холод Холодильне сховище

ККА Будівництво камер Холодильні камери Камера інтенсивного охолодження Шокова заморозка
Компресорно-конденсаторні агрегати Будівництво холодильних камер Холодильні камери Охолодження Шокова заморозка